MAKK, 16.11.2023.: 15:00 – 16:00
Damir Martinović Mrle & Luka Kerečin
Prezentacija & razgovor: ŠČowcase! Iza kulisa uspjeha

Mama ŠČ, Let3 i Damir Martinović Mrle bez sumnje su najguglaniji pojmovi 2023. u Hrvatskoj. Brkovi, rakete i traktori obilježili su glazbenu godinu za nama, a eurovizijska kampanja i projekt ŠČ! kulminirao je velikim rujanskim koncertom na zagrebačkoj Šalati. Ovogodišnji će MAKK, uz razgovor sa ŠČakterima, po prvi puta ugostiti i “MAMA ŠČ” izložbu u predvorju Muzeja suvremene umjetnosti – posjetitelji će imati priliku izbliza pogledati i fotografirati se sa slavnim zlatnim traktorom Letovaca, kao i kostimima s kojima se bend predstavio na finalu Eurosonga u Liverpoolu!

Što se događalo iza kulisa cijele priče, kako je posađeno sjeme ideje, što se sve odigravalo u opatijskim, liverpulskim i zagrebačkim svlačionicama te zašto je Mrle jedan od najboljih biznismena među basistima i najboljih basista među biznismenima, saznajemo na makkovskoj panel diskusiji u četvrtak, 16. studenoga u 15 sati.

Panel će ugostiti i Luku Kerečina, Mrletovu desnu ruku u projektu, koji će publici na MAKK-u približiti ŠČ brojke u kontekstu društvenih mreža i glazbenih streaming servisa.

Drugog dana konferencije, 17. studenoga u 12 sati, dvorana Školica MSU-a ugostit će Lejlu Hodžić, kostimografkinju i kustosicu izložbe „Mama ŠČ“ na MAKK-u. Njena radionica nosi naziv “Što ću obući za Eurosong? Kostimografija & scenski nastup za pamćenje”, a namijenjena je glazbenicima koji žele saznati kako što bolje vizualno i scenski predstaviti svoju glazbu.

I ovo je zadnji put da koristimo “ŠČ” u naslovu, obećavamo!

Ulaznice za MAKK konferenciju su besplatne uz obaveznu prethodnu prijavu putem sustava Entrio.

16. i 17. 11. 2023.

Prijavi se na MAKK 2023.