Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK) mjesto je susreta hrvatske kulturne i kreativne industrije.

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, MAKK okuplja kreativce i umjetnike, kao i stručnjake iz medija, državnih institucija, udruga, marketinga i sveučilišta.

Ciljevi konferencije su predstavljanje stvaralaštva i inovativnih praksi istaknutih kreativaca iz Hrvatske i inozemstva, podizanje svijesti o važnosti autorstva i ekonomskog potencijala kreativnog proizvoda, te stručno praćenje pravne prakse vezane za intelektualno vlasništvo nastalo na autorskom pravu i srodnim pravima.

Od svog prvog izdanja 2013., MAKK je ugostila niz vodećih imena iz svijeta glazbe, filma, medija, umjetnosti, književnosti i tehnologije – od predsjednika CISAC-a i osnivača ABBA-e, Björn Ulvaeusa, zvijezde Morcheebe, Skye Edwards, Grammyjem nagrađenih producenata, Andyja Wrighta i Guyja Chambersa, do većine značajnih domaćih i regionalnih autorskih i kantautorskih imena i drugih kreativaca – izvođača, diskografa, publishera, književnika, filmaša, fotografa, novinara.

Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK lider je u prepoznavanju trendova i izazova kreativne industrije zasnovane na autorskom pravu u zemlji. Ujedno je i platforma na kojoj se promišljaju aktualni i budući trendovi, te se s nje šalju ključne poruke javnosti i donositeljima odluka.

Sva dosadašnja predavanja, panel diskusije i prezentacije s MAKK-a dostupni su na linku arhive MAKK-a.

Hrvatsko društvo skladatelja
Služba Zaštite autorskih muzičkih prava
Hrvatsko društvo za autorsko pravo

 

 

Organizatori:

Pokrovitelji:

Partneri: