Blaise Mistler

Blaise Mistler, direktor institucionalnih odnosa SACEM-a, francuskog društva za zaštitu autorskih glazbenih prava

Ovo je drugi posjet g. Blaisea Mistlera MAKK konferenciji – 2014. ponudio je uvid u pejzaž kulturnih i kreativnih industrija kao jednog od važnijih čimbenika francuskog gospodarstva, a ove će godine predstaviti francusko iskustvo u očuvanju i promociji domaćeg kreativnog sadržaja.

Aleksandra Kovač

Aleksandra Kovač, autorica, skladateljica popularne i primjenjene glazbe i producentica

Osim što sklada za sebe i druge, Aleksandra Kovač uspješna je glazbenica, producentica i glazbena pedagoginja, a njeno polje interesa širi se i izvan tipičnih kantautorskih krugova. Na nadolazećem MAKK-u, predstavit će značaj i utjecaj filmske glazbe na gledatelje i konzumente na prezentaciji simpatičnog naziva “Naša glazba, vaši snovi”.

Tonči Huljić

Tonči Huljić, glazbenik, autor i producent

Nakon Magazina, skladanja za brojne domaće izvođače, međunarodnog uspjeha s glazbenim crossoverima (Bond, Maksim Mrvica), rada na filmovima i televiziji, Tonči Huljić, najzaposleniji domaći autor, predstavit će svoj najnoviji projekt, mjuzikl “Pacijenti” nastao u suradnji s književnikom Mirom Gavranom.

Igor Barberić

Igor Barberić, redatelj i koreograf

Redatelj i koreograf s međunarodnim iskustvom, Igor Barberić iza sebe ima rad na brojnim televizijskim emisijama te hit predstavama i mjuziklima (Briljantin, Footloose, Mamma Mia…) za koje je nagrađen Nagradom hrvatskog glumišta. Na MAKK-u će se, s Tončijem Huljićem, predstaviti rad na mjuziklu “Pacijenti”.

Darko Rundek

Darko Rundek, autor, glazbenik i producent

Legendarni frontman i autor Haustora, predvodnik još uspješnijeg Rundek Cargo Trija (i Orkestra!), “Hrvat u Parizu” na MAKK dolazi u dvostrukoj ulozi – na panel diskusiji govorit će o svom francuskom iskustvu i odnosu Francuske prema glazbi i drugim kreativnim industrijama, dok će, kao autor glazbe za film Nenada Puhovskog, kasnije najaviti projekciju filma “Generacija ’68.”

Danilo Šerbedžija

Danilo Šerbedžija, redatelj i glazbenik

Danilo Šerbedžija predsjednik je Društva hrvatskih filmskih redatelja koje, osim što okuplja filmske profesionalce, neumorno radi na unaprjeđenju domaće kinematografije i audiovizualnog stvaralaštva. Danilo Šerbedžija sudjelovat će na MAKK-u kao predstavnik strukovne udruge, ali i kreativac iz svijeta filma i glazbe.

Ludivine Lille

Ludivine Lille, pravna stručnjakinja za informacijsku tehnologiju i zaštitu osobnih podataka

Ludivine Lille pravna je stručnjakinja međunarodne odvjetničke kuće E&Y, školovana u Francuskoj i Sjedinjenim Američkim Državama. Drugog dana MAKK-a, 18. studenog, predstavit će značajke i analizu nove Uredbe o zaštiti osobnih podataka.

Vincent Robert

Vincent Robert, pravni stručnjak za intelektualno vlasništvo i industrijski dizajn

Vincent Robert pravni je stručnjak specijaliziran za copyright, intelektualno vlasništvo i industrijski dizajn. Prvog dana MAKK-a predstavit će reformu autorskog prava i izazove Jedinstvenog digitalnog tržišta iz perspektive kreatora, distributera i konzumenata kreativnog sadržaja.

Antun Tomislav Šaban

Antun Tomislav Šaban, glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja

Glavni tajnik Hrvatskog društva skladatelja, Antun Tomislav Šaban, sudjelovat će u panel diskusiji prvog dana MAKK-a “French do it better: what can we learn from French experience”, a pričat će o očuvanju i promociji domaćeg kreativnog proizvoda koji, osim kulturne, ima i gospodarsku vrijednost.

Nenad Marčec

Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a

Nenad Marčec, direktor HDS ZAMP-a, jedan je od sudionika panel diskusije “What’s in it for me? – creative content and digital services” koja će se baviti temom kreativnog sadržaja na digitalnim servisima te odnosom kreator-distributer-konzument sadržaja.

radanprofil

Jelena Radan

Jelena Radan i DJ Go Cut na službenom partyju MAKK-a

Službeni party ovogodišnjeg MAKK-a održat će se u četvrtak, 17. studenog od 20 sati u Hotelu Westin (Diana Bar, prizemlje).

Na krilima svog uspješnog posljednjeg singla “Kad nas ne bude”, ekskluzivan nastup održat će kantautorica Jelena Radan. Pjesmama s albuma “Voyage” povest će nas na emocionalno putovanje zemljama Mediterana, uz svoj jedinstveni glas i intimnu glazbenu pratnju.

Nakon Jeleninog nastupa, druženje se nastavlja uz plesni set DJ GO CUT-a.

Ulaz uz pozivnicu ili MAKK akreditaciju – veselimo se Vašem dolasku!