IMG_5794“Ako pogledamo povijest, svakog puta kada je tehnologija donijela novi medij distribucije, glazba je došla do više slušatelja“, zaključak je Cece Gakovića, developera, rođenog Sarajlije sa stalnom adresom u San Franciscu, koji je prvog dana #makk2015 održao inspirativno predavanje pod nazivom „Glazba i hrabri novi svijet“.

Zašto se ne trebamo bojati novog svijeta u kojem vladaju tehnologija, društvene mreže i digitalne platforme? Koje su prognoze za budućnost streaminga? Na koje načine glazbenici danas koriste digitalne tehnologije i koje se potencijalne mogućnosti otvaraju domaćim glazbenicima? Kako izgleda novi distribucijski model glazbene industrije?

Svoje bogato iskustvo u koje se ubraja i suradnja s Madonnom i U2-om, podijelio je i na prvom glazbenom meetupu „Digitalna budućnost Hrvatske glazbe“, održanom u sklopu MAKK-a.

Ceco je sa suradnicima u Sarajevu 2013. pokrenuo HUB 387 – tehnološki park, zajednicu uspješnih inovativnih informatičkih tvrtki i pojedinaca. U videu pogledajte kada nas očekuje zagrebačko otvorenje HUB-a 385: