andy_slAndy Wright, britanski producent koji je surađivao s imenima poput Simply Reda, Jeffa Becka, Simple Mindsa, Eurythmicsa i mnogih drugih globalnih glazbenih zvijezda, sudjelovat će na trećoj Međunarodnoj autorskoj kreativnoj konferenciji MAKK u Zagrebu, u četvrtak 26. studenog.

„Music Success: Simplified“ naziv  je predavanja u kojemu će pričati o bivšim i aktualnim uspješnim suradnjama s najvećim glazbenim imenima u posljednja tri desetljeća te svojoj ulozi u njihovim uspjesima.

Još od sredine osamdesetih, Andy Wright je jedan od kreatora zvuka britanske pop glazbe u kojoj uživamo danas. Kao producent radio je na hit albumima „Peace“ Eurythmicsa, „Life“ Simply Reda ili „Protection“ Massive Attacka, a za svoju suradnju s gitaristom Jeffom Beckom nagrađen je i Grammyjem.  Svoje umijeće koristio je u različitim glazbenim žanrovima, od suradnji s Lucianom Pavarottijem do ženskog benda Atomic Kitten.

Posebno je zanimljivo što je ljubitelj pop-rock zvuka s ovih prostora: poznat je kao producent Gibonnijevog albuma „20th Century Man“ te albuma „The Hardest Thing“ Toše Proeskog. Posljednja u nizu suradnji Andyja Wrighta i domaćih glazbenika je ona s Darkom Juranovićem D’Knockom i DJ Fresh Jayem (PlayOne) na remiksu singla „Take it to the Roof” britanske zvijezde Petera Granta.

U predavanju će se osvrnuti i na globalno stanje glazbene industrije, budućnost i perspektivu glazbe i glazbenog biznisa te potencijal hrvatskih i regionalnih glazbenika na europskoj i svjetskoj sceni.

Prijavite se na ovogodišnji MAKK i osigurajte svoje mjesto na vrijeme – obrazac za online prijavu