Program MAKK-a bit će još zabavniji zahvaljujući a capella TikTok zvijezdama, vokalnom kvintetu “Voxford”, s više od 7 milijuna pregleda i 36.000 pratitelja na toj društvenoj mreži. Prvi su put zajedno zapjevali na jednom studentskom tulumu prije manje od godinu dana, sutradan su se bez velikih planiranja i očekivanja upustili u kreativnu i posebnu glazbenu priču, a ovaj četvrtak izlaze na pozornicu dvorane Gorgona u zagrebačkom MSU kao glazbeni začin sadržaju 10. Međunarodne autorske kreativne konferencije! Stvari se danas brzo događaju.

Njihovi su glavni instrumenti njihovi glasovi, kojima slažu zanimljive vokalne aranžmane poznatih hrvatskih i svjetskih glazbenih hitova. Za obraditi jedan prepoznatljiv refren, na način na koji to rade ovi mladi umjetnici u atraktivnoj glazbenoj formi u trajanju do maksimalno 40-ak sekundi, potrebni su i znanje, talent i vještina.  Publika na društvenim mrežama to je vrlo brzo prepoznala pa su tako od “anonimaca” brzo došli i do suradnje s renomiranim glazbenicima raznih žanrova kao što su Petar Grašo, Tonči Huljić, Luka Nižetić, Mia Dimšić, Nika Turković, Dino Petrić i Jakša Jordes i brojni drugi.

A capella sastav “Voxford” čine Dora Ćutić, Vita Jozić, Ante Nobilo, Josip Ivančević i David Ropac.
A kako uživo zvuče njihove sve popularnije obrade i mashupovi, slušajte kroz prvi dan MAKK konferencije, u četvrtak 24. studenoga u MSU-u, Zagreb.

Danas je zadnji dan prijava, stoga požurite:  https://www.makk.hr/prijava/

Foto: Ivona Šarić / Nikola Radelić