Drugi dan MAK konferencije, 17. studenoga, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, donosi zanimljiv program i predavanja vezana za teme autorskog prava i intelektualnog vlasništva.

Pravni stručnjaci i profesori Pravnog fakulteta u Zagrebu, Igor Gliha i Romana Matanovac Vučković, razmotrit će temeljne koncepte, što i zašto se štiti autorskim i srodnim pravima te odnos originalnosti i autorskog djela.

U skladu s motom ovogodišnje konferencije “AI: alat ili autor?”, Katarina Radić predstavit će primjenu umjetne inteligencije na autorsko pravo i kolektivno upravljanje.

Naslov prezentacije Saše Nikšića je “Ugovor o stvaranju arhitektonskog djela po narudžbi u režimu javne nabave”, dok će Tereza Rogić Lugarić i Ivan Idžojtić predstaviti porezni tretman autorskog djela.

Drugi dan konferencije dotaknuti će se i iznimno aktualnih te sve raširenijih NFT-jeva u kontekstu autorskih prava. O tome će na panel diskusiji razgovarati Iza Razija Mešević, Marko Jurić, Hrvoje Lisičar i Tihomir Katulić.

Na kraju programa, u 16 sati, slijedi Izborna skupština HDAP-a, samo za članove Društva.

Ulaznice za MAKK konferenciju su besplatne uz obaveznu prethodnu prijavu putem sustava Entrio.

16. i 17. 11. 2023.

Prijavi se na MAKK 2023.