Hoće li nam umjetna inteligencija oteti posao i trebamo li je se bojati? Može li nam ipak pomoći da se bolje kreativno izrazimo i ubrzamo kreativne procese?

Ova i niz drugih pitanja vezanih uz AI centralna su tema ovogodišnjeg izdanja Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, 16. i 17. studenoga.

U organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, prvi dan konferencije pristupit će izazovima umjetne inteligencije kroz niz prezentacija i panel diskusija.

Digitalni strateg i konzultant, Ante Magzan, održat će prezentaciju pod nazivom “Future NOW” koja će ponuditi uvid u umjetnu inteligenciju jučer, danas i sutra. Kreativce će upoznati s tehnološkim dostignućima i inovativnim praksama kako bi prilagodili i unaprijedili svoje poslovanje na sve dinamičnijem digitalnom tržištu.

James Duvall glavni je analitičar i voditelj entertainment odjela konzultantske kuće Futuresource. Cloud tehnologija, AI, user-generated content, streaming i nove platforme, ključne su riječi njegove analize tržišta koja će se, po prvi put, posebno osvrnuti i na rezultate hrvatske regije i susjedstva.

Ovogodišnji MAKK održava se pod motom “AI: alat ili autor” što je ujedno i naslov panel diskusije koja će ugostiti odvjetnicu Tihanu Anu Reljić, Antu Magzana, glavnog tajnika HDS-a, Antuna Tomislava Šabana te predstavnika Ministarstva kulture i medija RH.

Publika na MAKK-u imat će priliku iz prve ruke saznati kako nastaju pjesme uz pomoć umjetne inteligencije. Glazbeni producent Zvonimir Dusper Dus makkovsku će pozornicu pretvoriti u studio u kojem će AI napisati tekst, odsvirati instrumentalne dionice te, konačno, dati glas jednog poznatog hrvatskog glazbenog izvođača!

Više informacija i preostali program prvog dana konferencije bit će objavljeni na službenim stranicama MAKK-a.

16. i 17. 11. 2023.

Prijavi se na MAKK 2023.