Je li umjetna inteligencija alat ili autor? Na koji će način utjecati na tržište rada kreativnih industrija? Kako najbolje iskoristiti AI u svakodnevnom poslovanju i kreativnim procesima? Trebaju li se glazbenici, filmaši, novinari i dizajneri bojati za svoje poslove?

Ova i niz drugih pitanja otvara Međunarodna autorska kreativna konferencija MAKK koja se pod motom “AI: alat ili autor?” održava u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti, 16. i 17. studenoga 2023. Već jedanaestu godinu zaredom, MAKK konferencija jedinstveno je mjesto okupljanja hrvatskih i regionalnih kulturnih i kreativnih industrija te platforma za predstavljanje kreativaca i njihovih inspirativnih inicijativa.

U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo, konferencija će se kroz dvodnevni program, uz temu umjetne inteligencije, pozabaviti i nizom izazova intelektualnog vlasništva u online okruženju, primjerima uspješne prakse kreativnog poslovanja, a mlade glazbenike i autore i ove godine čekaju posebno osmišljene radionice HDS ZAMP-a.

Ušavši u drugo desetljeće postojanja, MAKK konferencija ostaje centralno mjesto susreta svih dionika kulturnih i kreativnih industrija. Kao organizatori, ponosni smo što nas prepoznaju i državne institucije koje poruke kreativaca odaslane s MAKK-ovske pozornice itekako uzimaju u razmatranje prilikom donošenja važnih zakona i odluka. Izborom tema i sudionika odlučno gledamo u budućnost koja, unatoč svim izazovima, izgleda i zvuči kreativno i inspirativno!”, ističe Milan Majerović-Stilinović, urednik prvog dana konferencije.

Drugi dan konferencije, u organizaciji Hrvatskog društva za autorsko pravo, donosi niz tema i diskusija iz područja autorskog prava i zaštite intelektualnog vlasništva.

O svim detaljima, rasporedu i govornicima MAKK-a čitajte uskoro na službenim web stranicama konferencije…

16. i 17. 11. 2023.

Prijavi se na MAKK 2023.