Program drugog dana MAKKa, u petak 25.11., otvorit će jazz gitarist Filip Pavić, koji je ovih dana objavio svoje drugo studijsko izdanje “Labyrinth Songs”. S njega će, između ostalih skladbi u dvorani Gorgona MSU-a, izvesti i aktualni singl, autorsku skladbu „Fifth of May“.
Glazbenik koji je dva puta osvajao nagradu Status, i to u kategorijama Mlada nada jazz glazbe te Najbolji jazz gitarist prvim je albumom zaradio izrazite simpatije jazz publike, ali i kritike, koja ga je prepoznala kao vrsnog skladatelja i gitarista.

Za potrebe snimanja drugog albuma Filip je ponovno okupio ponajbolje hrvatske jazz glazbenike – Matiju Dedića, Marija Bočića, Zvonimira Šestaka i Borka Rupenu, a 7 autorskih kompozicija nastalo je u studiju Artesuono u Udinama uz pomoć producenta Stefana Ameria. Iako je stilski raznolikiji, sa širim spektrom utjecaja od prethodnog albuma, “Labyrinth Songs” u isto vrijeme zadržava Pavićev istančani osjećaj za melodiju i liričnost.

Još  jedan razlog da ne propustite 10. Međunarodnu autorsku kreativnu konferenciju koja je ove godine posvećena glazbenim nadama i trendovima budućnosti! #makk2022

24. i 25. 11. 2022.

PRIJAVI SE NA MAKK 2022

Prijava na MAKK 2022