Streamovit put do uspjeha

 

2020. godina je natjerala glazbenike i glazbenu industriju na prilagodbu i okretanje prema virtualnim pozornicama i digitalnim tržnicama glazbe. Koliki su zapravo ekonomski potencijali digitalnog tržišta, tko se najbrže prilagodio novom vremenu i kako sustav kolektivne zaštite autorskih prava prati nove trendove konzumacije glazbe?

“Streamovit put do uspjeha” naziv je panel diskusije trećeg dana (25.11.) nadolazećeg MAKK-a koja će pokušati odgovoriti na ova pitanja i fokusirati se na (glazbeni) stream kao novu valutu uspjeha.

Svoja iskustva i primjere dobre online prakse predstavit će pop autorica i pjevača Lana Jurčević koja je ove godine otvorila novo, međunarodno poglavlje u karijeri kao LaLana, agilni promotor i publisher Zvone Pušić (YEM.) koji zastupa sve širi popis nadolazećih glazbenih nada domaće i regionalne scene, Dario Draštata (izvršni direktor Dallas Records / predsjednik RUNDA – IMPALAe) te glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec.

Dio panel diskusije bit će i posebna video reportaža koja vas vodi iza zavjese YouTube klikova i farmi botova, ali i donosi nekoliko važnih i korisnih savjeta za glazbenike koji ciljaju na #1 YouTube trending.

Kompletan program ovogodišnjeg MAKK-a pronađite na linku.