MAKK-ovske radionice za glazbene autore i izvođače

 

Drugi dan nadolazeće MAKK konferencije u MSU Zagreb, 29.11., stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja organizira niz radionica i predavanja za glazbene autore i izvođače, kao i one zainteresirane za glazbeno-kreativni proces nastajanja pjesama i njihovog plasmana.

Uvod u edukaciju bit će INTRO radionica HDS ZAMP-a na kojoj će predstavnici stručne službe objasniti osnovne koncepte zaštite autorskih glazbenih prava te odgovoriti na sva pitanja vezana za tantijeme, glazbeno nakladništvo te zaradu od javnog izvođenja i emitiranja pjesama.

Jedna od zvijezda ovogodišnjeg MAKK-a, mađarski producent i autor, Johnny Palmer, održat će radionicu pod nazivom „Words & music“ čiji će teorijski dio pokriti suvremene metode skladanja i produkcije pop glazbe s posebnim osvrtom na formatirane radio stanice i zahtjeve modernog tržišta pop glazbe. U drugom, praktičnom dijelu će s polaznicima radionice pokušati napraviti novu pjesmu koja ima potencijal radijskog airplayja i glazbenih top lista.

„Snimio sam pjesmu – i što sad?“ naziv je prezentacije koju će održati Zvonimir Dusper Dus (UNISON) i Dario Draštata (RUNDA – IMPALA) – oni će polaznicima radionice predstaviti sustave plasmana pjesama u radijski eter i na digitalne glazbene servise poput Deezera, Spotifyja, Apple Musica itd.

Na kraju će Matej Meštrović, pijanist i autor svjetskog ugleda i dobitnik HDS-ovog natječaja International, održati predavanje „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla: brendiranje glazbenog identiteta“ u kojem će svojim kolegama približiti svoj glazbeni put i iskustvo s međunarodnih pozornica, ali i podsjetiti ih da ponekad samo dobra pjesma ili kvalitetna izvedba nisu sasvim dovoljne za uspjeh i opću prepoznatljivost.

Radionice se održavaju u prostoru Otvorene galerije MSU-a Zagreb po sljedećem rasporedu:

10:00 – 10:30     HDS ZAMP: Radionica INTRO o zaštiti autorskih glazbenih prava

10:30 – 11:30     Johnny Palmer: „Words and melody“, radionica (1. dio)

11:30 – 12:00     Pauza za kavu

12:00 – 13:00     Johnny Palmer: „Words and melody“, radionica (2. dio)

13:00 – 14:00     Zvonimir Dusper Dus (UNISON) i Dario Draštata (RUNDA): „Snimio sam pjesmu – i što sad?“

14:00 – 15:00     Matej Meštrović: „Od dnevnog boravka do Carnegie Halla: brendiranje glazbenog identiteta“

Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju na press@hds.hr najkasnije do srijede, 27. studenog!