Još jedno glazbeno ime MAKK-a: Irena Žilić

 

Kantautorica Irena Žilić još je jedno od glazbenih imena MAKK-a koje će nastupiti na ovogodišnjem online izdanju konferencije u utorak, 24. studenoga.

Ireninu 2020. obilježila je objava hvaljenog EP-ja “Small Hours” čiju produkciju potpisuju britanski producent Kristofer Harris (Belle and Sebastian, Bear’s Den i dr.) i Mark Mrakovčić s kojim je Irena surađivala na ranijim izdanjima. “EP je nastao iz nekih drugih situacija, ali izgleda da se neplanirano dobro uklopio u novonastalu situaciju te sveprisutni osjećaj gubljenja daha po pitanju vlastite egzistencije. Bilo nemoguće znati da će se čitava situacija odviti na način na koji se odvila i da će se datum izlaska preklopiti sa svime što se dogodilo u Zagrebu”, izjavila je Irena koja se u svojoj dosadašnjoj karijeri, između ostalog, može pohvaliti i potporom benda Morcheeba koji ju je “uzeo pod svoje” i poveo sa sobom na turneju.

Osim svojih autorskih pjesama, u intimnom okruženju makkovske pozornice, Irena će izvesti i jednu pjesmu svog kolege s domaće indie scene, a o čemu se radi gledajte u utorak, 24.11., na MAKK-u!