Autorski glasovi nove generacije na MAKK-u 2020.

 

Uz priču, brojke i analize, MAKK je uvijek prilika i za predstavljanje najzanimljivijih autorskih glasova nove generacije, onih koji su u tekućoj godini ostavili kreativni trag iza sebe i svog glazbenog stvaralaštva.

Svaki od pet dana ovogodišnje online konferencije, od 23. do 27. studenoga, ugostit će po jednog mladog umjetnika/cu ili bend koji će za ovu priliku izvesti svoje najzapaženije pjesme uživo, u potpuno novim aranžmanima. U ponedjeljak, 23.11., MAKK će otvoriti Matija Cvek, zlatni dečko domaćeg soula koji svojim jedinstvenim pop senzibilitetom privlači pažnju radijskih urednika, ali i koncertne publike. Kantautorica Irena Žilić vraća se svojim korijenima u utorak, 24.11., kada će svoje pjesme predstaviti samo uz pratnju gitare, kao što je to radila na samom početku svog glazbenog putovanja. Srijeda, 25.11., rezervirana je za Z++ šou – ljeto je možda već gotovo, ali za ovog slavonskog konceptualca prave stvari tek slijede!
U pratnji instrumentalista Tonija Breulja, u četvrtak, 26.11., nastupit će Nika Turković čiji pop minimalizam osvaja digitalnu publiku, ali i jednoglasne aklamacije glazbene kritike. Ovogodišnji MAKK, u petak, 27.11., zatvara synth-pop duo Pocket Palma, “Denis&Denis nove generacije” i bend koji u svojim pjesmama prepoznaje sve ono što vam se trenutno događa u životu.

Sve nastupe pratite online, a kompletan program MAKK-a 2020 pronađite ovdje.